Hisseli Cami Projesi

Camii İnşaatı Projesi

Rabbimizin adının daha çok anılması ve O’na daha çok ibadet edilmesi için Ümmet Hareketinden Hisseli Cami Projesi ile yeni ibadethanelerin açılması için bir girişim başlatıldı. Tevbe Suresi 18. ayette de belirtildiği üzere “Allah'ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan namazını dosdoğru kılan zekatını ver ve yalnızca Allah’tan korkan kimseler inşa eder. İşte onlar hidayet üzere oldukları umulanlardandır.”

veya

Hisseli Camii Bağış Hesabı Hesap Adı IBAN
Albaraka Türk Katılım Bankası Ümmet Hareketi TR 88  0020 3000 0780 1458 0000 01

İşte bu ayette yer aldığı gibi bizlerin gayesi de bu ayette belirtilen kimseler olmaktan başka bir şey değildir.

Hisse bedelleri için ortalama olarak belirlen fiyatımız 1000 TL olarak belirlenmiş ve bizlerle birlikte diğer bağışçılarında katkısı ile ortaya konulan miktar sayesinde camileri inşa edebilmekteyiz.

Camiye Bağış Yapmak Sadaka Mıdır?

Tasadduk olarak camiye bağış yapmak sadaka mıdır sorusuna şu şekilde cevap verilebilir. Cami için inşaatından bakına varıncaya kadar yapılan her bağış sadaka-ı cariye olarak kabul edilmektedir. Sadaka-ı cariye, Allah katında en makbul ve insana dünya döndüğü sürece sevap kazandıracak olan sadaka türüdür. Böyle düşünüldüğü zaman özellikle cuma namazından sonra cami önlerinde toplanılan bağışlar oldukça fayda sağlamaktadır. Bu bağış türünü online bağış olarak müminlerin istifadesine sunmakla daha çok camii inşaa etmek mümkün olabilmektedir. Özellikle de bu ihtiyaç duyulan bölgeler için daha da fazla avantaj sağlamaktadır.