Su Kuyusu Bağışı

Afrika Su Kuyuları

Dünyada milyonlarca insan, hayatın en temel ihtiyaçlarından biri olan temiz suya erişemiyor. Bu kritik durum, sağlık sorunlarından eğitim engellerine kadar pek çok alanda zorluklara yol açıyor. Derneğimiz, bu önemli soruna bir çözüm sunmak amacıyla su kuyusu projesini hayata geçirdi. Su kuyusu bağışı sayesinde, suya erişimi olmayan topluluklara umut ışığı olmaya devam ediyor.

veya

Su Kuyusu Bağış Hesabı Hesap Adı IBAN
Albaraka Türk Katılım Bankası Ümmet Hareketi TR 88  0020 3000 0780 1458 0000 01

Bir Su Kuyusunun Maliyeti Ne Kadardır?

Su kuyusularının maliyetleri bölgeden bölgeye değişmekte olup farklı fiyatlar karşımıza çıkabilmektedir. Burada ki en önemli etkenlerden biri ise sonadajın bazen 25 metre derinlikte bazen ise 35 metre derinliğe kadar yapılmasıdır. Konu hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilmek için bize 0 (533) 293 83 64 iletişim numaramızdan veya sağ alt köşede bulunan Whatsapp butonundan ulaşabilirsiniz. Temsilcimiz en kısa sürede çağrınızı cevaplayarak sizlere en doğru bilgiyi aktaracaktır. Ayrıca bağış sayfasından da hisse bağışı yapabilirsiniz. Afrika'da açılan su kuyularının 2000 maliyeti bulunmaktadır.


Su Kuyularının Takibatı Nasıl Yapılmaktadır?

Bağışlarınız ile açtırılan su kuyuları, bölgede bulunan en yetkili kişiye zimmetlenerek herhangi bir sorun olması durumunda bu kişiden bilgi alınır ve duruma göre önlemler alınır. Tadilat gibi bir durum gerekirse zimmet edilen kişiye gerekli meblağ görevlilerimiz gözetiminde gönderilir ve tekrardan hizmet sağlamaya devam eder.


Su Kuyusu Açtırmak İçin İzin Gerekiyor Mu?

Yurt dışında gerçekleştirilecek olan bütün projelerde olduğu gibi Su Kuyusu açtırma projelerinde de gerekli izinler alınmaktadır. Ülkemizde Vakıflar Genel Müdürlüğünden alınan izinler ile birlikte projenin yapılacağı ülkenin ilgili birimlerinden alınan proje izinlerinin ardından çalışmalar başlayarak bağışlarınız ile Su Kuyuları açılmaktadır.


Açtırılan Su Kuyusunda Su Biterse Ne Oluyor?

Su Kuyusu açılmadan önce gerekli olan bütün çalışmalar ve araştırmalar yapılır ve su kuyusu açılışı buna göre gerçekleştirilir. Kuyuların bölge halkına yetip yetmeyeceği, ne kadar süre su temini sağlanacağı bilgileri toplandıktan sonra sondaj çalışmaları başlatılmaktadır. Anlayacağınız üzere bölge halkını zor duruma düşürmeyecek ve onlara yıllarca yetecek su kuyuları açılmaktadır.


Su Kuyusu Bağış Süreci Nasıl İşler?

Bağış yapmak isteyenler, web sitemizi ziyaret ederek, kolay ve anlaşılır adımları takip edebilirler. İster tek seferlik, ister düzenli bağış yapabilir, istedikleri miktarı ve su kuyusu projelerinden birini seçebilirler. Bağış sürecimiz tamamen şeffaf ve güvenlidir; her bağışın nereye gittiğini ve nasıl kullanıldığını açıkça gösteriyoruz.


Sadece Rabbimizin rızasını gözeten bağışçılarımızın yapmış olduğu yardımlarla Afrika'nın birçok yerinde su kuyularını açma gayretindeyiz. Ülkemizden ve gurbette olan mümin ve mümine kardeşlerimizin su kuyuları için yapmış olduğu bağışların bütçesini diğer bağışlardan özenle ayırarak her kuruşunu su çıkarma işlemi için kullanılmakta olup gereken bütün giderleri de sizlerle açık bir şekilde paylaşıyoruz. Bu hizmetimizi Afrika'nın farklı bölgelerinde gerçekleştirirken bu bölgelerin bazılarınıda sizlerle paylaşmak istiyoruz;

  • Nijer
  • Çad
  • Mali
  • Tanzanya

Yukarıda belirtilen ülkelerin yanı sıra derneğimiz hem su kuyuları alanında hem de daha birçok farklı alanda hizmetlerini devam ettiriyor. Bu hizmetler yine bizlerin infakları sayesinde devam etmektedir. Gün geçtikçe ise bu hizmetler daha hızlı bir şekilde ön plana çıkarak artış sağlamaktadır.


Su Kuyusu Bağışı

Temiz su, sağlıklı bir yaşamın temel taşıdır. Ancak, birçok topluluk için bu, ulaşılması zor bir hayal. Su kuyusu bağışları, bu topluluklara umut oluyor. Her bir kuyu, yüzlerce insanın hayatını değiştiriyor; çocukların sağlıklı büyümesine, kadınların günlük yaşamda daha fazla zamanlarını verimli kullanmalarına ve tarımsal faaliyetlerin gelişmesine olanak tanıyor. Gerçekleştirdiğimiz projeler ve sağladığımız su kuyuları, bu değişimin canlı tanıklarıdır.


Afrika Su Kuyusu Fiyatları

Susuzluk denilince akla gelen ilk bölge olan Afrika su kuyusu fiyatları ekonomik şartlar nedeniyle değişken göstermektedir. Ülkeden ülkeye farklılık gösteren su kuyuları için yapılan araştırma, kullanılacak malzeme, suyun bulunduğu derinlik ve daha birçok faktörde bu alandaki fiyatların oynamasına sebep olmaktadır.

Bir su kuyusu açmak için bağışlar hisseli şekilde toplanırken yapılan bağışın miktarına göre su kuyusu tek bir kişi veya bir aile adına da açılabilmektedir.


Afrika Su Kuyusu Açtırma Bedeli

Ümmet Hareketi'nin Afrika su kuyusu açtırma bedeli tamamen bulunan bölgenin yapısına göre çeşitlilik göstermektedir. Hisseli bir şekilde bağış yapabileceğiniz gibi müstakil bağış yapmak içinde bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Toplanan bütün bağışlar su kuyusu için ihtiyaç duyulan bütün masrafların karşılanması ve su kuyusunun açılması için harcanmaktadır.


Su Kuyusu Nerelerde Açılır?

Akıllara en fazla takılan sorulardan bir tanesi de su kuyusu nerelerde açılır olmaktadır. Bu soruya sizler için genel bir cevap verecek olursak kıta olarak malunuz olduğu üzere Afrika kıtası; Afrika kıtasında ülke olarak ise kuraklık ile ismi ön plana çıkan, temiz su denilince akla en son gelen yerler olarak Çad, Nijer, Nijerya'nın iç kesimleri, Sudan'ın büyük bir bölümünü içini almaktadır. 1.4 milyar insanın yaşadığı Afrika bölgesinde bu sayının yarıdan fazlası suya ulaşamadığı için yaşamını sürdürmekte güçlük çekmektedir. Su kuyuları işte bu bahsedilen bölgelerde araştırma ve uygun yer tespiti yapılan yerlerde açılmaktadır.


Su Kuyusu Açma Görüntüleri