Yetim Sponsorluğu

Yetim Sponsorluğu

Milyonlarca insana yetecek kaynaklar içinde özellikle Afrika bölgesinde bulunan yetimler kıtlık ve yokluktan dolayı ölüme terk ediliyorlar. Bunun yanı sıra ailesini kaybeden yetimler ise kötü niyetli ellere teslim edilerek yaşamdan koparılıyor. İşte bunun önüne geçmek ve onlara kol kanat germek için yetim sponsorluğu projemizi devam ettiriyoruz. Yıllardır süren çalışmalarımız neticesinde yüzlerce yetimin yüzünü güldürerek bağışçılarımızın bağışları sayesinde onlara umut olduk. Şimdi de sizlere bunu daha başarılı ve geniş bir coğrafyaya yaymak için uğraşıyoruz. Sizde bir yetime sponsor olmak adına alt tarafta bulunan bölümden dilediğiniz kadar bağış yapabilirsiniz.

veya

Yetim Sponsorluğu Bağış Hesabı Hesap Adı IBAN
Albaraka Türk Katılım Bankası Ümmet Hareketi TR 88  0020 3000 0780 1458 0000 01

Yetim Sponsorluğu Ne Kadar Sürmektedir?

Yıllık olarak planlanan yetim sponsorluklarını aylık olarakta gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yıllık olarak yapılan yetim hamiliği yetimlerimizin ihtiyaçlarını daha kolay karşılanmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca yetim sponsorluğu düzenli devam etmekle birlikte dileyen bağışçılarımız bir sefere mahsus olmak üzerede bağışta bulunabilirler.


Sponsoru Olduğumuz Yetimin Hangi Masrafları Karşılanmaktadır?

Öncelikli olarak barınma ve gıda ihtiyacı varsa bu ihtiyaçları daha sonra ki aşamada ise kıyafet ihtiyaçları karşılanmaktadır. Devamında ise eğitim masrafları da buna dahil edilebilmektedir. Bunların tamamı sırası ile gerçekleştirilmektedir.


Yetim Sponsoru Olmak İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?

Bağışçılarımızın yapması gereken yetim hamiliği bağışını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Yaptığınız bağışın ardından bütün süreç bizim kontrolümüzde olup istediğiniz zaman bilgi alabileceksiniz.


Sponsoru Olduğum Yetim Hakkında Nasıl Bilgi Sahibi Olabilirim?

Sponsorluğunu üstlendiğiniz yetim veya yetimler hakkında bilgilendirmeleri sizlere süreç içerisinde aktaracağız. İsmi, yaşı, ülkesi ve daha bir çok bilgi sizlere ekiplerimiz tarafından iletilecektir.


Yetim Yardımı Zekat Olur Mu?

Projeye katılmak isteyip yetim yardımı zekat olur mu sorusu ile karşılaştığınız için bu konuya açıklık getirmek istedik. Zekat hükmü gereği yetim de olsa usül ve fürû olan kişilere zekat verilemez. Bunun dışında fakir olması şartı ile yetimlere sponsor olmak zekat niyeti ile yapıldığı zaman zekat yerine geçmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise zekat oranıdır ki verilecek olan zekat dikkatlice hesaplanmalı ve bu şekilde yetimlere yardım için bağış yapılmalıdır.


Ümmet Hareketi Yetim Sponsorluğu

Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya, Ortadoğu ve başka ülkelerde dünyanın dört bir yanında Ümmet Hareketi yetim sponsorluğu ile yardım elimizi uzatmaktayız. Sayılara baktığımız içinde yaşadığımız dünyada milyonlarca kardeşimiz doğal afetler, savaş, çeşitli hastalıklar, kuraklık, yoksulluk gibi nedenlerle yaşamlarının geri kalan zamanlarını yetim olarak sürdürmektedir. Bu Bölgelerde sahipsiz kalan bu canlara sizlerin de destekleri ile ümmet Hareketi olarak sahip çıkmak istemekteyiz. Bu yardımlarla Rabbimizin rızasını kazanmanın vermiş olduğu huzuru birlikte gönüllerimizde yaşatmak istemekteyiz. Bu süreçlerin gönlümüzden geçtiği gibi birlikte ve el ele yapmak kurulacak olan güçlü dostluk zincirlerini daha kuvvetlendirecektir. Bu yetimlerin ülkelerine yaraşır faydalı bir birey olmaları için elimizden geleni ardına kadar sunmaktan da imtina etmemekteyiz. Bu kardeşlerimize fayda saylayacağını bildiğimiz ve inandığımız insani yardım faaliyetlerimizde hayatlarını kolaylaştırmak ve gülen gözlerini daha da güldürmek istemekteyiz. Bu yolda yapacağınız yetim yardımı ile onlara kol-kanat gererek birlikte bu şuurda yol aldığımızı göstermek isteriz.

Dinimizin yetimlerim koruyup gözetme konusunda emirlerinin var olduğunun bilinci ile bu dünyada bir yetime sahip çıkarak öbür dünyada Peygamber Efendimizle beraber olabilme arzusunu gönüllerimizde hissetmekteyiz. Bu amaçla;

  • Barınma,
  • Sağlık ve tedavi,
  • Eğitim ve öğretim,
  • Gıda ve erzak temini,
  • Giyim (mevsimlere göre uygun olarak temini sağlanmaktadır),
  • Yetim Sofralarının kurulması,
  • Yetimhanelere yapılan yardımlar

gibi her ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar bütün gayretimiz ve inancımızla devam etmektedir. İçinde yetiştikleri kültürleri unutmadan yaşamlarına yön vermeleri için tüm desteğimizle yetim yardımı hususunda onların yanlarında olmaktayız. Sıcak aile ortamlarının oluşması için kendilerinde bir eksiklik hissetmeden huzurla yetişmelerini sağlamaktayız. Yalnızca temel yaşam faaliyetlerini karşılamak için değil sosyal yaşamlarını da desteklemek için projelerimiz uygulanmaktadır. Özel günlerde düzenlenen şenliklerde eğlenceli programlar, oyunlar, piknikler ve daha birçok alanda yüzlerce faaliyetle sosyal yaşamlarına katkı sağlayarak zamanlarını faydalı şekilde kullandırıp güzel anılarına yenilerini de eklemiş bulunmaktayız.

Kalpleri Tertemiz Ümmet Yetimleri

İçinde yaşadıkları coğrafya özellikle dikkate alınarak bakıldığında çekirdekten büyüyen bu taze filizlerin yani kalpleri tertemiz ümmet yetimleri için yürütülen faaliyetlerle savunmasız durumda olan bu canlara yardım elimizi uzatmaktayız. Her zaman iyiliğin galip geleceği inancını aşılayarak yetişecek olan nesillerde bunu gözler önüne sermek için çabalamaktayız. Yaptığımız ve yapacağımız yetimlere yardım faaliyetlerini vazife bilinci ile sizlerin de desteğini alarak gerçekleştirmekteyiz. Sahada süren çalışmaları daha da genişletme çabası içerisinde olmaktayız. Bizlere cennetin kapılarının anahtarı olarak verilen bu yetimlere gözeterek yapacağımız her ibadette bizlere müjdelenen güzellikler de her zaman aklımızın bir köşesinde yer edinmektedir.

Ümmet Hareketi olarak her alanda olduğu gibi burada da çalışmalarımız ve elde ettiğimiz başarılarımız devam etmektedir. Sizler de uzanan elimiz olmak için yaptığımız çalışmalarımıza destek olmak isteyebilirsiniz. Bu çalışmaların uzun yıllar boyunca sürdürülebilir bir hale gelmesi için maddi ve manevi olarak yanımızda olmanız bizlere daha da özverili çalışma imkânı verecektir. Derneğimizin çalışmaları sonucu daha fazla yetime ulaşmak için belirlenen bağış ücretlerini yatırdığınızda bu ücretler diğer ücretlerden ayrılarak yetim kalmış çocukların giyim, yiyecek, sağlık ve hijyen ürünlerinin temininde kullanılmaktadır.  Derneğimiz birçok farklı alanda da faaliyetler yürütmektedir. Her faaliyette sunduğumuz hizmetlerle kalplerinizde yerimizi sağlamlaştırmaktayız. Yapılacak olan yardımlar bu süreçte dönemsel olarak yapılmakla beraber sürekli yapılan yardımlar da bulunmaktadır.

Dilediğiniz her zamanda sitemizden ulaşabileceğiniz banka hesabımıza bağışlarınızı gönderebilirsiniz. Bu kıymetli bağışların gerekli yerlerine ulaşması için her zaman takibinde olmaktayız. Ümmet Hareketi olarak sizleri de düşünerek bu bağış tutarlarını olabilecek en makul düzeyde tutmayı hedeflemekteyiz. Bu çocukların kısa bir süre için değil hayatlarının geri kalan zamanlarda daima mutluluk içinde kalmaları için ellerinden tutmanıza ihtiyaçları olmaktadır.


Yetim Hamiliği

Ülkemizin ev sahipliği yaptığı yetimleri sahiplenme sistemi yetim hamiliği olarak adlandırılmaktadır. Yetim hamiliği ile ihtiyaç sahibi bir yetimin gıda, kıyafet, barınma gibi bir çok ihtiyacını karşılayarak onlara daha da rahat bir hayat sunulmaya çalışılmaktadır. İşte bu yönüyle bu sistem Ümmet içerisinde el ele olmayı, bir birlerine destek olma bilincini daha da artırmaktadır. Bu sisteme dahil olarak bir yetimin isterseniz aylık ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılayabilir isterseniz de toplu bir şekilde bağışta bulunarak onlara maddi ve manevi destek olabilirsiniz.

Hamilik yapılacak olan çocuğun yasal vasisi olmaması yetim çocukları için oldukça zorlu bir süreç karşımıza çıkarmaktadır. Bunlar için yapılacak olan başvurular çocukla birlikte aynı hanede yaşayan 18 yaşın üzerinde olan birisi tarafından belirtilmesi gerekir. Kuruluşlarda koruma ve bakım altındana alma konusunda gerekli mercilerle görüşerek hızlı şekilde aksiyon almaktadır. Bu şekilde de koruma altına alınan yetim çocuklarımız için yapılan bağışlar uygun koşullarla onlara ulaştırılmaktadır.

Bu projeyle sevinecek olan yüzlerce yetimin duası bizlerin kalbini ısıtacak ve onların yetişmesi için bütün desteği sağlayacağız.
Sahiplenmiş olduğunuz yetimin aylık belirli bir miktar ile ihtiyacını karşılayarak bunu bir yıl süre ile devam ettirebiliyorsunuz. Yetim sponsorluğu için belirlenen ücretler başladığı andan itibaren sabit kalarak devam etmekte olup dilemeniz halinde birden fazla yetim için de sponsor olabilirsiniz.


Yetim Sponsorluğu Nedir?

Ülkemizde çoğu kişinin yetim sponsorluğu nedir araştırması yaptığını bilmekteyiz. Bu soru ile yetimlere nasıl yardım edileceği konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için bu başlığımızı oluşturmuş bulunmaktayız. Yetim sponsorluğu durumu iyi olan kişilerin savaşta veya başka şartlar altında ailesini kaybetmesi üzere yetim kalmış melek timsali çocukların hamiliğini üstlenme projesidir. Bu proje ülkemizdeki yardım vakıflarının başı çekmesi ile oluşturulmuş daha sonrasında da bir çok ülkede yayılmıştır. İşte bu dernekler içerisinde Ümmet Hareketi Derneği olarak bizlerde yetimlerin sponsorluğuna talip olmuş ve sizlerin destekleri ile bu projeyi yürütmekteyiz.


Güncel Yetim Yardımı Görüntüleri